Fa alegerea corecta tinand seama de informatiile de mai jos
Ce trebuie sa stii despre tipul de tamplarie Atunci cand construiesti o casa sau iti renovezi locuinta trebuie sa ai in vedere si ferestrele. Ele te ajuta sa ai un camin confortabil, sa nu cheltuiesti mult la intretinere, sa ai parte de lumina naturala si, mai mult decat atat, sa ai in vedere zgomotul strazii. Dar stii cu adevarat ce ferestre sa alegi? Stii care tip de fereastra te protejeaza mai bine? Sau cum sa ai grija de ea pentru a functiona optim cat mai mult timp? Cand decizi sa achizitionezi o fereastra termoizolanta ai nevoie, in primul rand, sa alegi materialul de baza: lemn stratificat, aluminiu sau PVC. Fiecare dintre ele are avantaje, dar si dezavantaje. O fereastra trebuie sa fie mai mult decat un simplu termopan, ea trebuie sa ofere o buna izolare termica, durabilitate si siguranta in exploatare, precum si protectie fata de actiunea factorilor externi. Iar toate acestea te ajuta sa faci economie la facturile de curent, gaze, agent termic, dar si pentru intretinerea si repararea ferestrelor. Stii de ce ai nevoie, dar cum poti face cea mai buna alegere? Inainte de toate, fii informat!
Despre durabilitate Ca orice alt produs pe care il cumperi, si ferestrele au o durata de viata. Doar ca, spre deosebire de un televizor sau un alt aparat electric, ferestrele termoizolante nu se strica deodata, pentru ca apoi sa le arunci. Nu le inlocuiesti o data la doi ani, precum un telefon mobil. Ferestrele se strica greu, dar cand acest lucru se intampla provoaca multe neplaceri. Suruburile incep sa joace, fereastra se inchide si deschide cu greutate, poate chiar ramane blocata, nu mai etanseaza corespunzator etc. Toate astea se pot intampla in timp, datorita unui profil din PVC inferior calitativ, incovoiat sub actiunea razelor soarelui sau a intemperiilor. Tocmai de aceea ai nevoie de ferestre de calitate, realizate din profile de clasa A. Beneficiind de un profil mult mai stabil si puternic, ferestrele realizate din profile de clasa A rezista mai mult timp in fata factorilor externi, in fata razelor soarelor chiar si in cazul ferestrelor colorate si, in plus, pot sustine dimensiuni si forme tot mai mari si mai variate. Astfel, montate si intretinute corespunzator, durata de viata a ferestrelor de calitate superioara este apreciata la peste 50 de ani, cu mult mai mult decat a clasicelor termopane.
Izolarea termica si fonica Alegerea unor ferestre eficiente energetic, pozitionarea lor adecvata si umbrirea pasiva reprezinta o investitie care va mentine casa confortabila, linistita si economica tot timpul anului. Recomandarea noastra pentru clima romaneasca este ca profilele din PVC să aibă minimum 5 camere interioare de izolare si o latime de incastrare in zid de minimum 70 mm. Aceasta geometrie interna ofera un coeficient de izolare termica superior celui oferit de termopanele clasice. De asemenea, in momentul deciziei de achizitionare a ferestrei documentati-va foarte bine nu doar asupra tipului de profil folosit, ci si asupra capacitatii de termoizolare si fonoizolare a pachetului de sticla. Pachetul de sticla este si el foarte important, atat pentru izolarea termica, cat si pentru cea fonica. Este indicat un pachet de sticla format din doua sau chiar trei foi de geam pe care a fost aplicat un tratament minim Low Emmision (Low-E). Golden Line Partners utilizeaza in procesul de productie standardizat sticla Low- E Solar Planitherm 4S.
Securitate si manevrabilitate Calitatea antiefractie a unui sistem este data de complexitatea sistemului de feronerie utilizat. Sistemele mai ieftine ofera satisfactie doar pe termen scurt. In timp, remobilarea casei si repararea stricaciunilor pe care hotii le pot provoca presupun cheltuieli mult mai mari decat economia realizata prin achizitionarea unei ferestre ieftine din termopan. In acelasi timp, trebuie sa avem in vedere si fenomenele naturale deoarece ploile repetate sau furtunile puternice pot afecta, in timp, gradul de izolare a ferestrei. Pentru a rezista in timp, in conditii de manevrabilitate optime, este nevoie ca tamplaria sa fie realizata dintr-un profil PVC dur, cu grad mare de rezistenta. In plus, ferestrele trebuie sa fie rigidizate la interior pentru a avea un grad de stabilitate si rezistenta mai mare, ingreunand astfel efectele facatorilor adversi.
Dotari suplimentare Fereastra trebuie sa fie un sistem eficient de izolare termica, fonica si de protectie a caminului dumneavoastra, raspunzand in acelasi timp oricarei nevoi si asteptari specifice fiecaruia dintre noi. Simpla rama de fereastra si geamul trebuie sa fie completate de o gama de dotari suplimentare care sa va ajute in cresterea confortului de la interiorul caminului. Astfel, sistemele de microventilatie, sau chiar si plasele impotriva insectelor, au rolul de a va asigura la interior un climat placut si sanatos. In randul dotarilor suplimentare intra si dispozitivele de umbrire. Acestea au rolul de a impiedica radiatiile solare sa patrunda in casa dumneavoastra, dar totodata va protejeaza de intemperii si de infractori. Indiferent ca vorbim de rulouri, obloane sau glafuri, de plasele impotriva insectelor sau de microventilatia aerului respirabil de la interior, solutia sistemului de ferestre trebuie sa fie aleasa si personalizata astfel incat sa raspunda cat mai bine nevoilor, cerintelor si asteptarilor dumneavoastra.
|